Blog

Nyomtat

központi fűtéses kandallóHa kandalló építést tervez, nem csak a hagyományos típusban érdemes gondolkodnia. Ismerkedjen meg a központi fűtéses kandallók előnyeivel és lehetőségeivel!

Egyre többen fordulnak napjainkban a klasszikus fűtési megoldások felé, ám fontos tudni, hogy azoknak is vannak újragondolt, modernizált változatai. Páratlan megjelenésével a kandalló sokak szívébe lopja be magát, nem meglepő hát, ha Ön is erre vágyik. Amit azonban fontos tudnia, hogy a hagyományos típus csupán egyetlen helyiséget képes hatékonyan befűteni, ezért érdemes fontolóra vennie más megoldást is.

A modern kor igényeihez egyetlen, jól átgondolt fűtési rendszer passzol, amivel a teljes lakóteret kellemes hőmérsékletűre lehet fűteni. Ezt tudja megadni a központi fűtéses kandallók két típusa, a légfűtéses és a vízteres változat, melyek más-más előnyöket tartogatnak. Nézzük!

  • A légfűtéses, vagy más néven légcsatornázható kandalló legfontosabb eleme a speciális, erre a célra kifejlesztett ventilátor. A kandallóventilátor egy gondosan megtervezett csőhálózaton keresztül juttatja el a meleg levegőt az összes helyiségbe, akár szinteken át. A légfűtéses kandalló egy hatékony, ám kifejezetten egyszerű fűtési rendszer, hiszen nem igényel extra műszaki megoldásokat.
  • A vízteres kandalló népszerűségének oka, hogy azt a már meglévő fűtésrendszerre lehet csatlakoztatni, ez a típus tehát egymagában képes ellátni a teljes ház fűtését. Itt azonban nem érdemes megállni, célszerű egy puffertartállyal kiegészíteni a rendszert, ami eltárolja a hőenergiát. Ezzel még hatékonyabbá tehető a fűtés, de akár melegvíz előállításra is alkalmas.

Mindezek alapján jól látható, hogy a kandalló építést alaposan át kell gondolni ahhoz, hogy a korszerűsítés a várt eredményt hozza. Egy jól átgondolt rendszerrel komfortosabbá teheti otthonát és a fenntartási költségeit is csökkentheti, de ne feledje, hogy a külcsín is nagy figyelmet érdemel!

Nézzen szét nálunk, és válogasson eredeti, zalaegerszegi kályhacsempék közül, hogy a kandalló burkolata is minden elvárásának eleget tegyen! Várjuk megkeresését!

 Kályhacsempemanufaktúra facebook megosztás