Tűzhely

Nyomtat

Ide kattintva CSEMPETŰZHELY galériánkat tekintheti meg >>
altA csempetűzhely ömmagában is egy rendkívül hasznos és gazdaságosan működő
tüzelőberendezés. Népszerűsége megrendelőink között folyamatosan növekszik.

Megfelelő méretben és járatrendszerrel kialakítva a cserépkályha vagy kandalló kiváltására is alkalmassá tehető, elsősorban nyaralókban, kisebb légterű helyiségekben.
A konyha-étkező fűtésére (természetesen a sütés-főzés mellett) kiváló alternatíva.Miért válasszuk a csempetűzhelyt?

Egy időben feledésbe merült a korábban népszerű csempetűzhely, azonban napjainkban újra virágkorát éli ez a klasszikus megoldás.

Ez az egyedülálló szerkezet több szempontból is az otthon kincsévé válhat. Egyrészt egyedi és különleges megjelenésével kellemes hangulatot varázsolhat, hiszen a kézzel készített csempe maradandó és szép alkotás. Másrészt a gyönyörködtető látvány mellett hasznos funkciókkal is rendelkezik a csempetűzhely.

Egy csempetűzhelynek alapvetően két fő funkciója van: mivel tűzhelyről beszélünk, így elsődlegesen a hőtermelés és tárolás a fő feladat, amivel kisebb házak, terek felfűtése is megoldható. Emellett viszont a konyhában plusz funkciókat is elnyer, szemben a hagyományos cserépkályhával. A csempetűzhely rendelkezik főzőlappal, mellyel a főzés és a vízmelegítés is könnyen, és nem utolsó sorban gazdaságosan megy. Mindemellett az egyedi tervezés során minden funkciót személyre és otthonra szabottan tervezünk meg!

Ha egy időtálló, különleges és praktikus berendezéssel szeretné otthonát gazdagítani, érdemes elgondolkodni a csempetűzhely kialakításán. Keressen minket bátran igényeivel!


A csempetűzhely különleges hangulata

A csempetűzhely talán az egyik legszebben kivitelezett és legköltséghatékonyabb megoldása a tűzhelynek, otthonunk igazi éke lehet.

Mivel ezek a csempetűzhelyek kézzel készülnek, így teljesen személyre lehet szabni, hogy otthonába tökéletes beleilleszkedjen. Ha vágyik arra, hogy kicsit visszarepüljön az időben, tökéletes választás, ám egy modern konyhában is jól tud mutatni, ha megfelelően van kivitelezve.

Számos típusú kivitelezése terjedt ma már el a csempetűzhelyeknek, hiszen újra kezd visszatérni ez az egyedi sütés-főzési használati tárgy. Ezek közé tartozik például, hogy vízteres kandalló vagy vízmelegítő betét, esetleg kemence is tartozik csempetűzhelyünkhöz.

A tűzzel fűtés, nem új keletű dolog, igaz, hogy ma kezdi újra világát élni, de már több száz éves hagyományra tekint vissza, hiszen más eszközök híján már őseink is tüzet gyújtottak. Ezzel melegítettek, és ezen sütötték meg az ételt, ám a füst mindig ott terjengett a lakásban. Ebből kiindulva később rájöttek, hogy ha kürtszerű kivezetőt építenek a tűz fölé, ahol a füst eltávozhat, sokkal tisztább lesz a levegő, mert a füst kívülre száll a kürtön keresztül. Ez a mai modern kandallók és csempetűzhelyek elődjeinek rövid története, ennek köszönhetjük, hogy ma élvezhetjük ennek a találmánynak a csodás előnyeit.

Tekintse meg galériánkat, és bátran keressen fel minket elképzeléseivel!


Praktikusság és funkcionalitás egy szerkezetbe zárva

Bár a komplett szerkezet összetevői külön-külön már régóta szolgálják az emberiséget, ez a modern kivitel szabadalmaztatta a főzést és fűtést. A csempetűzhely lényege, hogy míg a felső tűzhely kialakításon nyugodtan főzhetünk, addig a hozzá kapcsolódó tároló tömb felhasználja a már egyszer hasznosított hőt fűtésre.

A szerkezet praktikussága, hogy a tűzhely és a tároló rész két külön helyiségben is felállítható, így a konyhán túl, plusz egy szobát fűthetünk vele kényelmesen. Környezetbarát megoldás, hiszen a már felhasznált hőt hasznosíthatjuk újra, emellett pedig költséghatékonyságot is kínál.

A modern csempetűzhely esztétikai megjelenését tekintve is elsőrangú. Tökéletes eleme lehet bármely háztartásnak! Amellett, hogy hagyományt és múltat közvetít, magában hordozza az eleganciát és kifinomultságot is, melyek a mai kor alapjait képezik.

A minőségileg kialakított csempetűzhely professzionális szakértelmet kíván. Forduljon hozzám bizalommal!


A tökéletes tűzhely titka

Egyetlen háztartásból sem hiányozhat a megfelelő tűzhely. Érdekes, hogy maga a konstrukció nem sokat változott az évszázadok alatt, hiszen funkcionalitását tekintve a tűzhely ma is az ételkészítésében tölt be releváns szerepet. A kor fejlődésével azonban változott a kialakításuk és a szerkezetük. A korszerű alapanyagokkal készült verziók már az időtálló megoldások közé tartoznak!

A modern kor egyik alap elvárása a praktikusság. Igyekszünk minél több funkciót egyetlen szerkezetbe összesűríteni, így időt, energiát, helyet és költséget megtakarítani. Ennek a kritériumnak tökéletesen eleget tesz a csempetűzhely! A csempetűzhely segítségével egy időben készíthetünk ételt, és termelhetjük meg a helyiségek fűtésére szolgáló hőt is. Ezzel a megoldással nem veszik kárba a hő, így létrehozva egy költséghatékony és helytakarékos kialakítást.

Válassza Ön is egyedi tűzhelyünket, és rendelje meg saját igényeire szabva! Ha Önnek is fontos a minőség és praktikusság, illetve kedvező megoldást keres, forduljon hozzánk bizalommal!


Autentikus megoldás a konyhában

Nem is olyan régen még szinte minden falusi házban olyan szerkezetekkel oldották meg a főzést és fűtést, amelyek a kandallókhoz vagy kályhákhoz hasonló módon működtek. Manapság, amikor rohanó világunkban egyre fontosabb lett a hagyományok megőrzése, újra elkezdett teret hódítani magának ez a megoldás – ami nem más, mint a csempetűzhely!

Miért előnyös a csempetűzhely használata?

  • A gáz- vagy villanytűzhelyekkel ellentétben fűtésre is jól használható, így kisebb légterek esetében nem kell több helyen begyújtani és feleslegesen használni el a fát.
  • Ideális az olyan épületekben, amelyeket csak időszakosan használunk, és nem akarunk folyamatosan foglalkozni a közművek fizetésével, hiszen csak akkor kell begyújtanunk, amikor éppen szükséges.
  • Megjelenése tekintetében sokkal otthonosabbá teszi a teret, mint egy fém lapokból összeállított főzőegység.

Ön is szeretne élni a csempetűzhely előnyeivel és kihasználni számos pozitív tulajdonságát? Akkor forduljon bátran hozzánk, a legjobb megoldásokat kaphatja tőlünk!

IWIWSatartlapGoogle bookmark