Blog

Nyomtat

kandalló, kandalló építésKandalló építés előtt szeretne tájékozódni a berendezés helyigényéről? Segítünk, hogy ne merüljenek fel kényelmetlenségek a munkálatok során!

A kandallók napjainkban is óriási népszerűségnek örvendenek, amit elsősorban esztétikai előnyeiknek köszönhetnek. A tűztér látványa hozzájárul a meghitt hangulat megteremtéséhez, egyúttal pedig képes növelni az ingatlan értékét is.

A kandalló építés előtt rengeteg kérdés fel szokott merülni, amelyek közül a leggyakoribb az, hogy mekkora a berendezés helyigénye? Nagyon fontos, hogy erre választ kapjanak az érdeklődők, hiszen roppant kellemetlen, ha a munkálatok közben derül ki, hogy nem áll rendelkezésre kellő tér a beépítéshez. Jelentős időt, energiát és nem utolsó sorban pénzt emészthet fel, ha a telepítéskor kell korrigálni.

Sokan úgy gondolnák, hogy a klasszikus kandalló csak 10-30 cm-rel ugrik el a faltól. Fontos számításba venni azt, hogy régen a falak legalább 100 cm vastagsággal rendelkeztek, ezáltal bőven elfért a kéménnyel együtt a tűztér, csak a díszítő burkolat tért el a fal síkjától.

A kandalló tűztér 40 cm-es mélységű. A hátsó falra szükség van kalcium-szilikát szigetelésre, 3-4 cm vastagságban. A szigetelés és a tűztér között mindenképp kell légrést biztosítani, amelynek minimum 3-8 cm-nek kell lennie. Emiatt számolni kell azzal, hogy a tűztér ajtaja a faltól 50 cm-re fog kerülni. Az esetek jelentős részében a tűztér 3-5 cm-rel süllyesztve kerül a helyére. A klasszikus kandallóknál célszerű a padka kialakítása is. Összességében körülbelül 75 cm mélységgel kell számolni a munkálatok előtt.

Ennek alapján úgy gondolja, hogy megvalósítható a kandalló építés? Ez esetben bátran keressen bennünket, igényes megoldásainkkal garantáljuk, hogy elégedettek lesznek az ügyfelek. Kandallóink szerkezetileg és esztétikailag kifogástalanok, amelyekkel kiváló hangulatot lehet teremteni az ingatlanokon belül.

Ha bővebb információkra lenne szüksége, vagy ajánlatot kérne, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, készséggel állunk az érdeklődők rendelkezésére.

 Kályhacsempemanufaktúra facebook megosztás