Blog

Nyomtat

Ön is szeretne cserépkályhát otthonába? Tekintse át, hogyan is készül egy cserépkályha, milyen munkálatokra számíthat az építés során! A cserépkályha építés precíz munkavégzést igényel, bízza mindig szakemberre!

A cserépkályha építésnél az első lépés az alap kialakítása. Az alapot lábazati csempékkel és nedves homokkal szokták feltölteni. Az alap tetejére tetőcserép kerül, majd agyaggal simára tapasztják. Ezután felkerülhet a csempesor, a sarokkal kezdve. A sarokcsempéket, felállításuk után, tetőcserép darabokkal kiékelik, a csempék közti rések pedig lágy anyaggal kitöltésre kerülnek. A cserépkályha építésnél az agyaggal készült elemeknél a fő elv az, hogy be kell vizezni, áztatni. Ez azért fontos, mert így jól egymáshoz köt az agyag és nem fog megrepedni a kályha. A közép csempéket a sarokcsempék mellé kell illeszteni. A csempék hátoldalát egymáshoz drótozzák, így megakadályozható a csempék szétfeszülése. A csempék rögzítése utána sor kerül az ajtó beépítésére, a tűztér kialakítására és a belső füstjáratok kiépítésére. Utolsó simításként a tetőcserép megmunkálása következik.

Ha kedvet kapott a cserépkályhákhoz, tekintse meg weboldalunkat, és tájékozódjon a lehetőségekről! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

 Kályhacsempemanufaktúra facebook megosztás