Blog

Nyomtat

Igazán stílusos és energiatakarékos megoldás, ha otthonunkba cserépkályhát választunk. Azonban sokan megfeledkeznek arról, hogy mint minden háztartási berendezésnek, ennek is érdemes ismerni működését.

Cserépkályhánkat, ha először gyújtottuk be, megtörténhet, hogy a füst visszaáramlik a légtérbe, az ajtón, valamint a fugák között is. Ez azért alakulhat ki, mert különböző a hőmérséklet: kint meleg van, bent meg hideg. Egy ilyen szituáció például akkor keletkezhet, amikor a téli napsütés felmelegíti a tetőt, és a kéménynél melegebb van, mint a házban. Ekkor fújja vissza a füstöt a kémény a házba. Ezt el lehet kerülni, ha a begyújtás előtt a kéményben, a tisztítónyíláson keresztül elégetünk egy-két darab papírt, egészen addig, míg látjuk, hogy helyes irányban áramlik a füst.

A huzatot is ellenőrizni kell, erre van egy egyszerű módszer: tegyünk egy A4es papírlapot a nyíláshoz, és ha ott marad: a huzat megfelelő. A cserépkályha visszafüstöl abban az esetben is, ha eldugult a járat, vagy nincs elég huzata. Figyeljünk arra, hogy ne képződjön kátrány a belső falon, és ne fűtsünk nedves fával.

Nézzen körül weboldalunkon, és ha bármilyen cserépkályhákkal kapcsolatos kérdése van, nyugodtan keressen fel minket!

 Kályhacsempemanufaktúra facebook megosztás