Blog

Nyomtat

Ahhoz, hogy cserépkályhánk a lehető leggazdaságosabban működjön, kellően kiszáradt keményfát kell használnunk. A fenyőfélék, vagy puhább anyagú fák hirtelen és gyorsan égnek el, sok korom termelődik, illetve nagy a hőveszteség a kéményen keresztül.

Ne használjunk frissen vágott fát! Egy frissen kivágott fának közel hatvan százalékos a nedvességtartalma, ami pár hónap alatt megfeleződik, két év elteltével pedig teljesen kiszárad. Ekkor körülbelül negyven százalékkal jobb fűtőértéke lesz.

Nedves fát ne tegyünk a cserépkályhába, mert nem csak nem fűt rendesen, de kormoz is, és idővel tönkre teszi a kályhát!

Mint már említettük, a cserépkályhához a legjobb a keményfa. Az akác, a tölgy, a bükk, a cser, a gyertyán és a kőris lassú égésének köszönhetően a kályha több hőt tud felvenni, tovább tudja melegen tartani a helyiséget. A legjobb hatásfokú a 33 cm-es „kandallókész” fa.

Ha cserépkályhát szeretne otthonába, keressen minket bizalommal! Mindig kezelje biztonságosan, tartsa be a használatra vonatkozó tanácsokat, és élvezze számos előnyét!

 Kályhacsempemanufaktúra facebook megosztás